Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter debaclet - jagar revansch

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Efter bottennappet mot IFK Värnamo ställs Jönköpings Södra inför en tuff uppgift. På lördagskvällen väntar nämligen bortamöte med det försvarsstarka topplaget AFC Eskilstuna. – Vi har steppat upp under träningsveckan, säger mittbacken Erik Moberg.

J-Södra förlorade med 1-3 i länsderbyt mot IFK Värnamo i måndags. Dessutom drog både Daryl Smylie och Jesper Svensson på sig röda kort, vilket innebär att de är avstängda mot Eskilstuna.

– Vi har pratat om och analyserat den matchen, precis som vi gör efter alla matcher. Vi har glömt den nu, det är historia. Vi har steppat upp under träningsveckan som har sett bra ut, säger Erik Moberg, som hellre blickar framåt än bakåt.

Nu ligger allt fokus på Eskilstuna.

– Det blir en tuff bortamatch. De är duktiga på sitt konstgräs och har skickliga spelare. De har täppt till det bakåt och fått till det bra.

J-Södra har dalat i tabellen efter tre raka förluster och är bara två poäng över det negativa kvalstrecket.

”Inte där vi hoppats vara”

– Det är klart att det inte är där vi hade hoppats vara. Men det är bara att gilla läget och vara ödmjuka inför varje match, det krävs stenhårt jobb hela tiden. Det är många matcher kvar och det är inte läge att måla upp något än, men det är upp till oss själva att reda ut situationen, säger Erik Moberg.

Managern Christer Persson är inte nöjd med de senaste matcherna och vill se en spelmässig uppryckning mot Eskilstuna.

– Vi vill åka upp och göra en bättre prestation än de tre matcher vi har spelat under hösten. Vi möter ett bra lag, så det är en svår bortamatch. Det krävs att vi är närmare varandra både försvars- och anfallsmässigt, att vi har en disciplin vi inte hade senast och tar vara på målchanserna, säger Persson, vars J-Södra ställs mot ett Eskilstuna som bara har släppt in nio mål på 18 matcher.

– Det gäller att vi är extremt noggranna när vi får målchanserna och att vi inte funderar för mycket när de dyker upp. Vi måste ta ett beslut och gå för det.

Kan formera om laget

Hur J-Södra formerar sitt lag återstår att se. Men av fredagens träning att döma kan det bli en 5-3-2-uppställning med tre mittbackar och med Jakob Orlov och Tommy Thelin som anfallsduo.

– Vi har testat olika varianter och försöker vara så flexibla som möjligt men samtidigt behålla grunderna i vårt spel, säger Christer Persson, och fortsätter:

– Vi har pratat igenom starten vi har fått på hösten. Det är klart att det finns besvikelse och frustration eftersom vi inte har fått till de matcher vi önskat. Det är inte normalt med två utvisningar och två straffar mot sig men det är vi själva som har tagit fel beslut. Det gäller att göra sakerna rätt och mer tillsammans.

JnyttTV. Hör vad Amir Al-Ammari säger inför matchen.