I vintras pågick ett infekterat bråk mellan Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och Föreningen Svenska Superligan (FSSL). Det resulterade i att merparten av SSL-klubbarna, däribland Jönköpings IK och Mullsjö AIS, bröt sig ur och bildade den nya ligan Premier Floorball League.

I början av mars kom emellertid beskedet att parterna har kommit överens efter ett nytt medlingssamtal där även Riksidrottsförbundet deltog och där distrikten fanns med som observatörer.

Nu har FSSL och SIBF träffat en överenskommelse som möjliggör den gemensamma målsättningen att under hösten förhandla fram ett nytt, femårigt avtal med start säsongen 2020/21 där SIBF upplåter en förfoganderätt till FSSL avseende de kommersiella rättigheterna kopplade till Svenska Superligan.

"Hålla samman innebandyrörelsen"

Befintligt avtal mellan parterna förlängs ett år och gäller även för nästa säsong, men redan nu under hösten har FSSL rätt att teckna intentionsavtal med partners som kan komma att gälla från och med säsongen 2020/21. Parterna ska också gemensamt verka för att avtal med samarbetspartners kan tecknas under kommande säsong.

– Vi är glada över att nu kunna kommunicera vår gemensamma vilja tillsammans med Svenska Innebandyförbundet, som innebär att vi nu kan sälja på och utveckla SSL:s kommersiella rättigheter, säger Krister Kalte, ordförande för FSSL, i ett gemensamt pressmeddelande från FSSL och SIBF.

– Svenska Innebandyförbundet kommer att fortsätta arbetet med att hålla samman hela innebandyrörelsen. Vi är övertygade att vi under hösten kommer att enas kring ett avtal som möjliggör för elitföreningarna att skapa sig ett större ekonomiskt utrymme och där vi samtidigt får nya utvecklingsmöjligheter för svensk innebandy, säger Märit Bergendahl, ordförande i Förbundsstyrelsen, i pressmeddelandet.