Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Talangen klar – föräldrar betalade

Oskar Malmgren valde att lämna Jönköpings IK i samband med att Jönköpingslaget inte kunde betala ut löner under hösten. Han skrev på för Mullsjö AIS, men JIK ville inte släppa backtalangen till rivalerna. Nu är Malmgren helt klar för spel. Det hela löste sig genom att spelarens föräldrar bidrog med en stor summa pengar.

Det var i september som Malmgren valde att lämna JIK, som fortfarande ägde backtalangens licens.

– Det står i ett kontrakt att man får bryta det om förpliktelserna inte uppfylls. Även om jag är färgad är det för mig totalt ologiskt att JIK ändå agerar så här. Det är orimligt att inte släppa fri en spelare som man begått kontraktsbrott mot, sa Mullsjös sportchef till jp.se.

På lördagen står det nu klart att Malmgren är helt spelklar för Mullsjö AIS. Det bekräftar MAIS i ett pressmeddelande. Klubben skriver att han är klar för spel efter långa och utdragna förhandlingar. Klubben skriver även att det har varit en juridisk process.

Förhandlingarna avslutades runt midnatt mellan torsdag och fredag.

– Vi är oerhört glada att vi funnit en lösning, framförallt för Oskars skull som återigen ska får spela innebandy i världens bästa liga. Vi får ett starkt tillskott till en redan bra trupp. Oskar har funnits med oss sedan september och har visat sin potential på träningar och kommit in bra i truppen, säger Daniel Unoson som skött förhandlingarna från Mullsjös sida.

Att papperna mellan klubbarna överhuvudtaget har kunnat bli klara kan Malmgren tacka sina föräldrar för. På juldagen meddelade Mullsjö AIS på sin hemsida att föräldrarna klivit in med ett sexsiffrigt belopp som har stor del i lösningen. Som tack har nu MAIS startat en insamling för att skrapa ihop pengar till Oskar Malmgrens familj.

"Mullsjö AIS är extremt tacksamma för detta men anser samtidigt att en enskild familj INTE skall behöva betala för sin sons övergång och därmed fortsatt innebandyspel. MAIS startar härmed en insamling till förmån för Oskars familj", skriver klubben på sin webbplats.

Malmgren är nu redo för debut i Mullsjös bortamatch mot Linköping den 29 december.

Läs även: