Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter konkursen – det händer nu

Jönköpings kommuns näringslivschef Sven Rydell tycker att det är synd att flygbolaget flybmi har gått i konkurs. Samtidigt avslöjar Rony Forsberg, vd på Jönköping Airport, att en permanent lösning kan vara i sikte.

Sven Rydell berättar att flyglinjen mellan Jönköping och Frankfurt varit viktig och att han hade hoppats att linjen skulle finnas kvar över tid. Han hoppas att det kommer att komma fram någon bra lösning.

– Flyglinjen till Frankfurt betyder mycket då vi har mycket internationella utbyten med inte minst stora företag, säger Sven Rydell och fortsätter:

– Frankfurt är bra eftersom man därifrån når ut till alla världens hörn. Det har varit en viktig plats för relationerna. Även om det inte skulle gå att lösa med en koppling till Frankfurt så hoppas jag att det i så fall skulle kunna gå och lösa med en annan stor knutpunkt. Frankfurt har ju varit bra eftersom man därifrån når ut till alla stora flygplatser så det har fungerat väldigt bra, säger Sven Rydell.

Under söndagen och måndagen löstes den inställda flygningen till Frankfurt tillfälligt genom att det estniska flygbolaget Nordica satte in ett flyg. De som hade biljetter med FlyBMI fick i stället flyga med en Bombardier CRJ900, som hade plats för 88 resenärer.

Kan bli permanent

Den tillfälliga lösningen ser också ut att kunna bli permanent inom kort.

– Jag kommer att vara i Stockholm under onsdag och torsdag för att träffa två olika tänkbara flygbolag som har uttryckt intresse för att ta upp trafiken till Frankfurt, säger Jönköping Airports vd Rony Forsberg.

Så resenärerna behöver inte vara särskilt oroliga?

– Nej, jag tror att vi kommer ha en relativ snabb lösning där.

Läs även: