Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick använda batong mot supportrar

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Efter matchen mellan Jönköpings Södra och Gais i måndags drabbade supportrar från lagen samman utanför arenan. Ingen person greps i anslutning till bråket men polis tvingades, bland annat, att dela ut slag med batong för att hantera situationen.

Det var kort efter matchen mellan Jönköpings Södra och Gais i superettan i måndagskväll som supportrar från bortalaget tog sig runt arenan för att göra upp med fans till hemmalaget.

De två grupperna drabbades samman utanför arenan. Inget fullskaligt bråk uppstod och läget lugnade ned sig ganska snabbt, enligt J-Södras evenemangs- och säkerhetsansvarige Sebastian Lagrell.

– De var lite förbannade på varandra och det blev lite adrenalinpåslag, sade Lagrell efter händelsen.

Polisen redogjorde för sin syn av händelseförloppet vid en medieuppkoppling på onsdagsförmiddagen.

Flera poliser var på plats för att bevaka matchen men ytterligare personal kallades till Stadsparksvallen för att hantera bråket. Totalt ska 25 poliser ha varit på plats.

För att hålla isär supportergrupperingarna delades det bland annat ut slag med batong, enligt polisen.

Uppskattningsvis ska ungefär 50 J-Södrasupportrar och 20 Gaisare varit på plats när konfrontationen uppstod. Anledningen ska ha varit att händelsen inträffade precis vid hemmafansen utsläpp.

– Det var lite tumultartat men det var inget allvarligt, säger Mattias Jergell, ordförande för J-Södras supporterorganisation Green Machine.

– Det som är konstigt är att polisen kan missa att 20–25 personer tar sig från sin sektion runt till hemmasupportrarnas utsläpp.

En person omhändertogs för ett misstänkt narkotikabrott i samband med händelsen. Ingen person greps med koppling till själva konfrontationen mellan supportrarna.