Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter polisattacken – åtal väcks

Åklagare har i dag väckt åtal vid Jönköpings tingsrätt för försök till mordbrand alternativt grov skadegörelse och grovt olaga hot mot en polismans bostad på Vättersnäs i november förra året.

Den var den 11 november 2018 som en polisman blev attackerad i sitt hem på Vättersnäs i Jönköping. Han hade väckts av att flera brinnande föremål kastats in i lägenheten med rökutveckling som följd. När attacken utfördes vistades det tre personer i bostaden men ingen av dem skadades fysiskt.

En förundersökning inleddes och ärendet rubricerades som försök till grov mordbrand.

En man i 25-årsåldern har sedan den 17 april varit häktad för grov skadegörelse i samband med händelsen och den 28 maj tillkom ytterligare en brottsmisstanke för grovt olaga hot i ärendet.

Huvudförhandling i målet kommer att hållas i Jönköpings tingsrätt inom två veckor, enligt ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten.

Artikeln kommer att uppdateras.

Läs mer: