Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter problemen – så blir årets broddar

Under hösten och vintern kommer Region Jönköpings län återigen dela ut gratis broddar till pensionärer. I år ska de hålla en bättre kvalitet än i fjol.

Under 2017 tog regionfullmäktige beslutet att pensionärer i Jönköpings län under två års tid ska ha tillgång till gratis halkskydd. Broddar började delas ut under förra året och även i år kommer de alltså finnas tillgängliga.

I samband med att influensavaccinationerna sätter igång på måndag kan alla som är 65 år eller äldre få broddar på sin vårdcentral. Man behöver inte vaccinera sig för att få ett par halkskydd.

– Vi har valt att dela ut dem samtidigt som vaccinationerna pågår eftersom det är den enda gången så många över 65 år kommer till vårdcentralen under en begränsad period. Det passar också bra att det blir inför vintern, säger projektledaren Ulrika Stefansson i en kommentar.

"Dialog med leverantören

Alla vårdcentraler har fått ett antal broddar i olika storlekar, i relation till hur många patienter de har som är 65 år och äldre, och hur många som vaccinerades på vårdcentralen förra säsongen. Förra säsongen hämtades runt 38 000 broddar ut.

I fjol förekom problem med broddarna som lossnade från själva gummit och gick sönder. För att det inte ska upprepas kommer årets broddar vara annorlunda utformade.

– Vi har haft dialog med leverantören angående kvalitet på halkskydden utifrån reklamationer vi fick förra året. Årets halkskydd är fastare i gummit och hålen för dubbarna är mindre. Vi har även testat provexemplar i ishall, säger Ulrika Stefansson.