Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter stjärntappet – han är Stars första nyförvärv

Dusan Sisic. Det är namnet på Wetterbygden Stars första nyförvärv inför kommande säsong.

Tidigare i veckan stod det klart att Adam Rönnqvist lämnar Wetterbygden, och det finns frågetecken för ett par andra tongivande spelare.

Det betyder att nya spelare måste rekryteras – och nu är det första nyförvärvet presenterat.

Det handlar om forwarden Dusan Sisic med ett förflutet i klubbar i de högsta ligorna i Estland, Portugal, Serbien, Luxemburg och Spanien. Han är även känd för den svenska SBL-publiken efter att ha spelat för Nässjö säsongen 2017/18. Då snittade han lite drygt tio poäng och fyra returer på 27 matcher.

Den senaste säsongen huserade han i superettaklubben Bankeryd, där han i genomsnitt bidrog med dryga 16 poäng och åtta returer per match. Men nu byter han klubb och serietillhörighet.

”En stor erfarenhet”

– Jag och klubben har under flera år försökt få tillstånd ett samarbete men av olika anledningar har det uteblivit. Därför känns det extra bra nu när allt är klart att få tillhöra en förstklassig organisation som Wetterbygden Basketball. Mina egna förväntningar på mig själv är att snabbt anpassa mig och hitta min roll i laget, bland annat hoppas jag göra detta genom att addera lite erfarenhet i truppen. Jag ser fram emot säsongen och att tillsammans med mina nya lagkamrater göra allt i vår makt för att det ska bli en så bra och framgångsrik säsong som möjligt, säger Dusan Sisic till SBL-klubbens webbplats.

– När jag tänker på Dusan Sisic så tänker jag framförallt på en spelare med en stor erfarenhet. Han kommer till spel med meriter från större ligor än nödvändigtvis den svenska och det är allas vår förhoppning om att den erfarenheten nu ska spilla över till resten av våra unga killar. Dusan kan spela nära korgen men är inte oäven att även kunna spela en bit ut från densamma vilket hans statistik (dryga 32 %) från trepoängslinjen förra säsongen vittnar om. Hans distansskytte i all ära men där vi verkligen kommer komma att behöva honom är naturligtvis under korgarna, inte minst i returtagningen, säger Gabo Loaiza Perez, som har tagit över som huvudcoach för Stars.