På onsdagseftermiddagen meddelade Jönköpings Länstrafik, JLT, att natturerna från Jönköping och Nässjö via Forserum ställs in från och med helgen som kommer.

"Sedan länge har förare vittnat om en svår arbetsmiljö på sista turen med linje 119 mot Nässjö från Jönköping kl. 02.10 natt mot lördag och söndag. Därför väljer Länstrafiken nu att ställa in turen under en månad med start från fredag den 17 mars", skriver JLT i ett pressmeddelande.

Enligt JLT beror detta på att oroligheter och flera fall av nerspydda bussar har rapporterats. Vakter har funnits på plats i Jönköping och de har i några fall följt med på bussen, vilket uppges ha haft en lugnande effekt. Men när de inte har funnits på plats längre har nya incidenter rapporterats.

"Länstrafiken kommer samtidigt att sammankalla berörda myndigheter och kommuner för att diskutera turens framtid. Länstrafiken beklagar åtgärden men anser det nödvändigt att prioritera säkerheten för skötsamma resenärer samt förarnas arbetsmiljö", skriver JLT vidare.

Trafiken på linje 130 till Tenhult berörs inte av indragningen.

Det här är inte första gången som JLT ställer in natturer på länsbussarna. Förra året drog man in mellan Jönköping och Värnamo via Vaggeryd på grund av upprepade ordningsstörningar och att det inte längre gick att säkerställa resenärers och chaufförers säkerhet.