Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får stanna kvar efter succén

Nu står det klart att Assyriska IK kommer få spela kvar på Rosenlunds IP. Efter en dialog mellan klubben och kommunen ska idrottsplatsen utvecklas för att klara kraven för division 1-fotboll. – Det är jättebra att det utvecklas där uppe, säger Rubel Shamoun, sportchef i Assyriska.

Ända sedan succén var ett faktum och Assyriska IK tog klivet upp i division 1 har det varit oklart var klubben ska spela sina hemmamatcher. Men nu har det tagits ett beslut.

– Vi har haft ett antal möten med Assyriska och vi är överens om att de ska spela kvar på Rosenlunds IP. Vi kommer göra ett antal åtgärder så den klarar arenakraven. Det är inte jättegrejer som ska göras, men det är saker som är bra för anläggningen, säger Martin Gårlin, avdelningschef för idrott och förening på kultur- och fritidsförvaltningen, till Jnytt.

Det som bland annat ska göras är att asfaltera några ytor runt planen, bygga ett kameratorn och sätta upp staket och grindar.

– Det är för att det ska gå att sektionera av bortasupportrarna. Det är en väldigt öppen arena och vi kommer sätta upp en del stängsel och grindar. Att bygga någon form av kameratorn är önskemål även från andra föreningar, säger Martin Gårlin.

Assyriska gläds

Assyriska gläds såklart åt att de får spela sina matcher på Rosenlunds IP som varit klubbens hemmaplan sedan den bildades.

– Det är jättebra att det utvecklas och fräschas upp. Vissa saker måste göras för division 1. Det viktigaste för oss är att gräsmattan funkar och att den håller en bra nivå, sköts den så är det en av de bättre gräsmattorna i kommunen, säger Rubel Shamoun.

Hur är känslan i föreningen inför debuten i division 1?

– Det känns väldigt bra. Vi jobbar stenhårt med allt runtomkring, vi jagar sponsorer för fullt och på spelarsidan har vi kommit långt. Det är en anfallare till vi behöver, sen ser det väldigt bra ut.