Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter timeouten - tillbaka i riksdagen

Efter att ha tagit time out i ett halvår var Emma Carlsson Löfdahl på tisdagen på plats under riksdagens upprop. Enligt Aftonbladet har hon plockat ut över 400 000 kronor utan att jobba.

I juni meddelade Emma Carlsson Löfdahl att hon tar timeout efter avslöjandet att hon fått över en halv miljon kronor i ersättning för att hon bodde i en bostadsrätt i Stockholm som ägdes av hennes make.

I mars lämnade hon Liberalerna och utreds för närvarande av åklagare, misstänkt för bedrägeri. Hon har suttit kvar i riksdagen efter det att hon lämnade partiet och har plockat ut över 400 000 kronor.

När riksdagens nya arbetsår inleddes på tisdagen var det traditionsenligt upprop och då fanns Carlsson Löfdahl på plats. Hon svarar dock kort på Aftonbladets fråga om varför hon låter skattebetalarna stå för arvoden när hon inte jobbar.

– Jag är ju här idag och jobbar, säger hon.

Carlsson Löfdahl vill dock inte kommentera huruvida hon kommer fortsätta plocka ut sitt arvode eller ej.

Läs även: