Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter vapenfyndet – döms till fängelse

Tidigare i somras åtalades en 25-årig man från Jönköping misstänkt för grovt vapenbrott, häleri samt narkotikabrott. Detta efter att polisen bland annat hittat vapen hemma hos mannen när man gjorde en husrannsakan.

Nu har domen mot mannen kommit. Han döms till två och ett halvt års fängelse.

Jnytt har tidigare berättat om fynden som polisen gjorde hemma hos mannen. Det var efter att han blivit stoppad i en poliskontroll, misstänkt för att vara påverkad av narkotika, som husrannsakan gjordes.

I hemmet hittade man bland annat ett skarpladdat magasin med ammunition och ett armborst.

Mannen var vid det tillfället satt under skyddstillsyn efter ett rån.

I hemmet hittades även flera läsplattor från skolor, bland annat i Jönköpings kommun vilket gör att han åtalades även för häleri.

Polisen fann narkotika i hemmet. I mannens telefon hävdade åklagaren att det ansetts bevisat att mannen sålt narkotika.

Själv hävdar 25-åringen att flera människor har bott i lägenheten och som kan antas ha med brottsmisstankarna att göra och har därför hela tiden förnekat grovt vapenbrott och narkotikabrott

Jönköpings tingsrätt trodde dock inte på mannen utan gick helt på åklagarens linje. I de 2,5 års fängelse ingår även sex månaders fängelse för det tidigare rånet. Därmed undanröjs även skyddstillsynen och mannen får istället sex månaders fängelse för detta, totalt 2,5 år.