Sensi Salong, efter det italienska ordet för "sinnen", heter den nya salongen som öppnar i Lekeryd till helgen. Det är en ekovänlig salong med fokus på ekovänliga produkter, återanvändning och framförallt stillhet.

Tanken är att kunden ska få en lugn och skön upplevelse av att gå till salong, berättar Emma, som började i branschen redan som 18-åring och har jobbat på flera salonger i både Göteborg och Jönköping. I höstas flyttade hon med familjen till Lekeryd och helt plötsligt kände hon att tiden för att starta eget var inne.

- Det finns så mycket tips som jag ger till alla hela tiden, men nu vill jag göra någonting själv. Förut har det inte passat att jag skulle starta eget, men i samma veva som jag började känna att jag ville göra någonting såg jag att lokalen var till salu, berättar Emma.

Satsar på lugnt och skönt

Salongen ligger i en gammal skolbyggnad som Emma har inrett med ljusa kulörer samt mängder av växter och återanvända möbler. Vid kaffemaskinen hänger farmors gamla muggar och i högtalarna spelas spamusik.

- Jag satsar på lugnt och skönt. Jag är lite trött på det här stimmiga. Jag har också återanvänt ganska mycket. Jag har åkt runt och hämtat saker, sprejmålat krukor och tagit in naturen i allting. Det är mycket växter, säger Emma.

Tyst klippning

Till salongen är alla välkomna, barn som vuxna, och tid går att boka via telefon eller internet. Där går det även att välja "tyst klippning" - något som Emma har snappat upp från Tyskland.

- Vissa vågar inte säga att de inte vill sitta och småprata, så då tänkte jag att man ska kunna välja till det. Vissa vill bara ha en lugn och skön stund när de går på salong, berättar Emma, som även kommer sätta telefonen på ljudlöst när hon är upptagen med en kund.

Emma har redan tagit emot kunder i salongen och många har bokat tid, men på lördag är det officiellt invigning för Salong Sensi i Lekeryd.