Kasper Hedlund kom med i den svenska truppen till innebandy-VM i Lettland sedan Linköpings Anton Karlsson tvingats lämna återbud på grund av en knäskada. Den 24-årige Mullsjöbacken fick speltid i två av tre gruppspelsmatcher och i kvartsfinalen mot Tyskland. Semifinalen mot Schweiz och finalen mot Finland fick han däremot följa från sidan.

– Det var okej för egen del. Jag ställdes inte inför några superskarpa lägen men jag gjorde det jag skulle och vad som förväntades av mig, säger han.

Det blev dock tråkigast tänkbara slut för Sverige eftersom Finland vann VM-finalen med 4-3 efter straffar. Därmed fick Sverige nöja sig med silver för tredje gången i VM-historien.

– Det känns hemskt. Att komma tvåa i ett VM är som att sluta tvåa när bara två lag är med. Det är ingen bedrift för Sverige att ta sig till finalen och att förlora den är en riktig käftsmäll, säger Hedlund, som har blandade känslor när han summerar VM-äventyret.

– Det var en bra erfarenhet och en bra resa men med ett fruktansvärt slut. Det var fantastiskt kul att spela VM, men det är bara guldet som räknas och vi inte vann sista matchen var skit. Jag tar med mig erfarenheten av att ha varit med i landslaget när allt ställs på sin spets eftersom all annan landslagsverksamhet bara är en förberedelse till detta.

Var kommer du att förvara VM-medaljen?

– Ej synligt. Enda anledningen att ha den framme skulle vara för motivationens skull.

Kasper Hedlund har lagt VM-äventyret bakom sig och laddar nu om inför omstarten med klubblaget Mullsjö AIS. På lördag väntar bortamatch mot topplaget Pixbo Wallenstam. Matchen spelas i nybyggda Partille Arena och det väntas en hel del Mullsjösupportrar till matchen.

– Det blir sjukt kul att spela en arenamatch igen, säger Kasper Hedlund, vars lag blandade och gav i början av säsongen.

– Det har varit lite för mycket upp och ner. Vi var ganska ojämna i början då vi inte hittade tryggheten i spelet. Vi har försökt utveckla både oss själva och laget och det tar tid att anpassa sig. Men vi har kommit upp i en jämnare nivå och tog poäng i åtta raka matcher innan VM-uppehållet, så det känns som att vi är på rätt väg.