Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Irriterad ”Lillis” ställer ultimatum

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Efter målexplosionen senast hade HV71 återigen svårt att hitta nätet när laget föll med 1–2 borta mot Mora på lördagskvällen. – Vi hade en snabb avhyvling efter matchen, säger Lundh.

Stephan ”Lillis” Lundh var förstås inte nöjd.

– Vi visste att de skulle gå hårt. Vi tryckte dit dem med 6–0 senast. Men på något sätt var vi ändå inte beredda. Jag vet inte varför. Vi har haft en perfekt resa och en bra uppladdning, säger Lundh.

HV71 fick en mardrömsstart borta mot Mora på lördagskvällen. Hemmalaget tog ledningen efter dryga minuten och utökade elva minuter senare.

De två målen blev matchavgörande.

HV71 mäktade bara med ett framåt och förlorade sin första match med Lundh som huvudtränare.

– Vi har inte spetsen i dag, säger Lundh.

Men chanser saknades inte.

HV71 hade flera möjligheter i spel i numerärt överläge. I den första perioden hade gästerna nästan fyra minuters sammanhängande powerplay-tid. Men laget lyckades inte överlista Janne Juvonen.

– Vi hade en snabb avhyvling efter matchen. Den här veckan som kommer är otroligt viktig för oss. Efter uppehållet möter vi Djurgården och Färjestad. Det kommer bli värre än en promenad i parken. Vi måste upp helt enkelt. Powerplay har stundtals varit bra. Men någon måste våga ta det där avslutet. Det är för mycket att man skjuter över ansvaret på någon annan, säger Lundh som nu ställer ultimatum på spelarna och menar att det inte spelar någon roll vilket namn som står på ryggen.

Hyllar ersättaren

Gästerna sköt 34 skott på mål. Didrik Strömberg var den enda som överlistade Juvonen med sitt slagskott en bit in i mittenakten.

– Vi har några hyfsade chanser. Max Wennlund gör ett jättebra inhopp och har vassa chanser. David Gustafsson har ett stolpskott. Men jag tycker vi ska kunna vara mer konstanta. Ska vi upp och ställa frågan måste vi upprepa bra saker och göra flera bra matcher på rad, säger Lundh.

Just Wennlund var ett av glädjeämnena i ett för dagen kanske trubbigt HV71.

Junioren som kallats upp som extraforward för att fylla luckan för den fingerskadade Joakim Andersson fick stort förtroende av tränarstaben.

Totalt blev det nära fem minuters istid och två skott på mål för den gallerbeklädda forwarden.

– Vi har inga betänkligheter. Spelar du bra spelar du mycket. Vi behöver allihopa. Det spelar ingen roll vad som står på ryggen. Det viktiga är det som står på bröstet. Han vill komma in och göra skillnad. Det är kul att vi har gubbar som kan komma upp ifrån talangfabriken, säger Lundh.

Läs även