Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Engelska skolan befarade större utbrott – elever får studera på plats igen • ”Verkar som vi fått stopp på smittspridningen”

Internationella engelska skolan befarade att det skulle bli ett större utbrott av covid-19 på skolan efter att flera personer testats positivt innan påsklovet.

– Vi gick över till distans för årskurs 4-6 veckan innan påsk och det verkar som vi fick stopp på smittspridningen på skolan, säger rektor Simon Varley.

Internationella engelska skolan skickade hem mellanstadieeleverna på distansstudier veckan innan påsklovet, då man befarade att det kunde bli en större smittspridning. Nu är eleverna på plats igen på skolan.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Herman Nikolic, Christer Undfors

Annons

Under vecka 13, veckan innan påsklovet, var det flera i personalen på Internationella engelska skolan i Huskvarna som testades positivt för covid-19. Även elever ska ha drabbats och för att få stopp på smittan beslutades det att eleverna i årskurs 4-6 skulle gå över till distansstudier under den veckan. Det blev totalt fyra dagar på grund av att långfredagen var en röd dag.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan