Elite Hotels och hela besöksnäringen i Sverige påverkas av coronavirusets spridning och det finns många lediga rum och lokaler i landet. Det rådande situationen gör också att många grupper i samhället är i behov av ett anpassat boende.

Elite Hotels erbjuder nu personer i ålderskategorin 70 plus och vårdpersonal evakueringsboende i hotellrum till subventionerade priser. När det gäller vårdpersonal kan det bland annat handla om personer som är i behov av ett centralt boende närmare arbetsplatsen för att exempelvis undvika kollektivtrafik eller för att få vila mellan arbetspass.

Enligt kedjan är målet att ingen vinst ska tas ut på de hotellrum som hyrs ut på det här sättet.

– Vi som samhälle befinner oss i en gemensam krissituation. Vårt erbjudande har två syften: att bidra till samhällsnytta och samtidigt skapa arbete för så många av våra medarbetare som möjligt, säger David Halldén, vd på Elite Hotels, i en kommentar.

Startar nytt samarbete

På onsdagen meddelade hotellkedjan att man även inleder ett nytt samarbete med Blocket Bostad för att fylla de tomma hotellrummen. Med den satsningen vänder man sig till personer som letar månadsboende med centralt läge.

– Coronaviruset har kommit att påverka hela vårt samhälle och många branscher har det tufft just nu med permitteringar som följd. Jag tror vi kommer se flera exempel på den här typen av nya spännande samarbeten, säger Pernilla Nissler, vd på Blocket, i ett pressmeddelande.

Bostäderna kommer att annonseras ut via Elite Hotels egen hemsida, Elite.se, och Blocket.se.