Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eriksson långt efter i VM-loppet

Inför världsmästerskapet såg Hanna Eriksson loppet på 800 meter som en bonustävling. Under natten mellan torsdag och fredag var det dags.

Efter att ha simmat bra och varit med i det svenska laget som tog sig till final i lagkappen tidigt i mästerskapet, så fick Hanna Eriksson därefter se finalen från läktaren.

Under natten mellan torsdag och fredag svensk tid var det dags för hennes enda individuella start i mästerskapet. 800 meter frisim.

I det tredje av fem försöksheat var det Erikssons tur att dyka i bassängen. Hon simmade i mål på 8:52.14 och det var inte tillräckligt bra för att ta sig vidare i tävlingarna. För att få simma vidare krävdes tiden 8:29.70, som australiensiskan Kia Melverton hade. Erikssons tid var även tre sekunder över sitt personliga rekord.

JSS-simmaren slutade på 28:e plats i försökstävlingarna och har därmed tävlat klart i sitt första senior-VM någonsin på långbana.