Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Faith Kakembo – artisten som har haft fullt upp med pandemin

 
Streamingfestivalen 2020
Visa alla artiklar

Efter vårens Melodifestival, så har Faith Kakembo haft fullt upp. Inte som artist, utan som narkossköterska.
– Det har varit en jättekonstig vår. Pandemin är en orsak, säger Faith Kakembo. Nu kommer hon äntligen få stå på scen igen. Den 29 augusti uppträder hon på streamingfestivalen på Asecs.
– Äntligen får jag spela lite! Det ska bli jättekul, säger hon.

I februari var Faith Kakembo med i Melodifestivalen. Sedan dess har hon varit upptagen som narkossköterska på Ryhov.

– Inget har varit sig likt sedan i mars. Man har jobbar mycket med grejer man inte gör i vanliga fall och med en sjukdom man inte stött på innan och som man inte har riktigt koll på. Och bytt miljö och fått massor med nya kollegor. Det har varit upp-och nervända världen, nästan, berättar Faith Kakembo.

I vanliga fall brukar årets Melodifestivalartister sjungit sin sång till leda. Inte i år. Faiths låt, Crying rivers, har i princip inte framträtts live sedan tv-sändningen, men nu är det dags. Hon är en av artisterna på Asecs streamingfestival med lokala artister, Jönköpings största digitala musikfestival.

– Jag fick frågan (om att spela, reds anm) för några veckor sedan. Jag blev superglad! Så roligt initiativ. Det är en kul grej att man satsar lokalt.

Hennes främsta mål gällande musiken, är att den ska vara vilsam. Samtidigt vill hon sprida glädje.

– Det ska vara något som är bra för både mig och förhoppningsvis för den som lyssnar också, att de ska få känna att det här är något jag tycker om och att det är vila för mig.

En stor del av hennes musik är själva skapandeprocessen. Hon vill ge något av sig själv till sin publik. Då krävs lugn och ro.

– Jag har svårt att vara kreativ när jag är stressad. Jag behöver oftast ha tråkigt en dag. Det är oftast då det kommer.

Trots att vårens och sommarens framträdanden har uteblivit och att hon dessutom har haft ovanligt mycket att göra på jobbet, så har hon haft lite tid över till musiken.

– Jag har spelat in en ny låt som är färdig. Sen ska jag väl Stockholm framöver och kolla på nytt material. Så det är lite på gång.

Vi spelar på streamingfestivalen:

Faith Kakembo

Johan Leidefors

Grand Royale

Högt i tak

Jennifer Boström

Delingo

Live In Color

LECC

Abe Adwar

Trapptoner

Tiffany Lorentz

Annielle

Karl Martindahl

Spring City