Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fansen till attack mot ledningen

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra förlorade med 1-3 hemma mot tabelljumbon IFK Värnamo. Efteråt konfronterade upprörda supportrar företrädare för klubben. – Det är förståeligt att det finns frustration, säger ordföranden Mats Tidstrand.

J-Södra upplevde en mycket tung måndagskväll när Värnamo gästade Stadsparksvallen. ”De gröne” förlorade med 1-3 efter att ha gjort en mycket slät figur och drabbats av två röda kort.

Redan när gästerna gjorde sitt tredje mål valde en del av klubbens supportrar att lämna ståplatsläktaren, och det var bara en försmak av vad som skulle komma.

Kort efter matchen tog sig uppskattningsvis ett 50-tal upprörda supportrar till spelarentrén för att få svar från klubbledningen.

Fansen fått nog

J-Södra har förlorat höstsäsongens tre första matcher och avståndet till negativ kvalplats är bara två poäng – och nu verkar fansen ha fått nog. Fjolårets allsvenska lag löper risk att spela i division 1 2019.

Sportchefen Andreas Jankevics och Sebastian Lagrell, evenemangs- och säkerhetsansvarig, ställdes till svar.

– Jag var inte själv där, och därför kan jag inte säga om det var en hotfull situation. Men jag kan säga att det är förståeligt om det finns frustration. Det finns en frustration inom alla led i föreningen, och det är bara att inse att saker och ting kan bli bättre, säger Mats Tidstrand, som vid tillfället befann sig i Stadsparksvallens innandömen.

”Hårt jobb som krävs”

Hur ser du på den situation ni befinner er i?

– Det är hårt jobb från alla spelare och ledare som krävs. Vi är i en tuff situation, och det finns inga genvägar.

Varför har ni hamnat i den här situationen?

– Jag ska inte kommentera de sportsliga resultaten. Vi har fått en tuff start på hösten och har inte riktigt hittat lösningar. Jag är övertygad om att det kommer gå vägen, men det krävs ett jäkligt tufft jobb.

När det går tungt ifrågasätts alltid tränarna. Har ni förtroende för Christer Persson och Stefan Jörgensen?

– Absolut, visst är det så.

JnyttTV. Intervju med nyförvärvet Pavle Vagic och presskonferens med båda lagens tränare.