Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagsdebuterar - efter tuffa hösten

Han har bara gjort tre matcher den här säsongen. Trots det finns Mullsjö AIS nyförvärv Oskar Malmgren med i landslagstruppen till den stundande Finnkampen. – Det kändes nästan overkligt när han ringde, säger han till Sportbladet.

Ni känner säkert till bakgrunden. Oskar Malmgren valde att bryta sitt kontrakt med Jönköpings IK sedan klubben drabbats av ekonomiska problem och fryst spelarlönerna. Malmgren skrev på ett treårskontrakt med Mullsjö AIS men kunde debutera först i slutet av december sedan hans föräldrar gått in och betalat ett sexsiffrigt belopp till JIK.

Den 20-årige backen har spelat tre matcher med sin nya klubb, men trots det får han landslagsdebutera redan nu. Malmgren är en av fem debutanter i den trupp som förbundskapten Mikael Hill har tagit ut till Finnkampen i februari.

– Oskar är en spelskicklig back, snabb och orädd. En karaktärsspelare som pratar mycket i båset och i omklädningsrummet. Det blir kul att se vad som kommer hända när han får mer speltid det här året, säger Hill i ett pressmeddelande.

"Chockad och tagen"

Malmgren själv blev minst sagt överraskad när han fick samtalet från Hill.

– Jag blev så chockad och tagen när förbundskaptenen ringde att jag inte uppfattade alla detaljer. Allt runtomkring innebandyn har gått väldigt snabbt och jag får bara tacka mina föräldrar och alla sponsorer som löst det här. Annars hade jag aldrig fått chansen. Jag har arbetat hårt vid sidan om men har inte fått spela, så jag trodde inte att det skulle gå så snabbt, säger han till Sportbladet.

Totalt finns fem debutanter med i truppen. Två av dem representerar JIK – backen Emil Nilsen och forwarden Otto Weidman.

– Han har gjort stora framsteg, som kom genom stort ansvar i laget. Han är en bra spelfördelare och avslutare. En bra straffskytt med ett bra försvarsspel. En väldigt viktig spelare för Jönköping, säger Hill om Emil Nilsen.

– Otto är en intressant spelare. Vi måste ge dem vi tror på inför framtiden chansen redan nu. Otto är en naturlig motor i en femma och en ledarkaraktär. Det är ett framtidsnamn för oss.

MAIS-duo uttagen

Ytterligare två lokala spelare är uttagna. Det handlar om MAIS-duon Kim Ganevik och Anton Vestlund som redan har fått känna på landslagsspel.

Finnkampen spelas i Esbo lördag 2 februari. Det blir startskottet för resan mot VM 2020.

– Vi tycker att det här är ett bra tillfälle att ge den kommande generationen landslagsspelare chansen att spela en skarp mach. Det är speciellt att möta Finland i Finland. Vi har inte så många chanser på oss fram till VM 2020. Åtta matcher totalt mot Tjeckien, Schweiz och Finland. Vi kommer att få se många bra prestationer av de här spelarna i landslaget framöver, säger Mikael Hill.