Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får testa vd-posten: "Otrolig chans"

Genom initiativet Årets unga ledande kvinna ges Helén Truong, 28, chansen att gå som trainee-vd på Elmia. – Vilken otrolig chans och utmaning, säger hon i ett pressmeddelande.

Tanken är att Helén Truong ska få en inblick i hur det är att leda mässbolaget då hon via en praktikplats får följa Elmias vd Lotta Frenssen i tre månader.

– Trots sin unga ålder har Helén genom sitt brinnande intresse för människor visat framgångsrikt ledarskap i olika roller på olika arbetsplatser. I hård konkurrens har hon glimrat lite extra med sitt personliga driv och engagemang för just Elmias behov och möjligheter, säger Lotta Frenssen i en kommentar.

Helén Truong har pluggat industriell organisation och ekonomi vid Jönköping University, jobbat som projektledare på Elgiganten och nu senast varit chef över projektkoordinatorgruppen inom Husqvarna Group.

– Vilken otrolig chans och utmaning. Ett stort tack till Elmia som öppnar upp ett sådant tillfälle och till Husqvarna Group som engagerar sig och stöttar hela vägen. Det är inspirerande att två stora bolag som dessa väljer att öppet satsa på unga ledare, säger Helén Truong i en kommentar.

Elmia erbjuder praktikplatsen som en del i initiativet Årets unga ledare som är ett projekt där mässbolaget är en av ett tiotal partnerorganisationer. Projektet drogs igång då en jämställdhetsbarometer visade att Jönköpings län ligger i botten när det gäller andelen kvinnor i ledande positioner.

– Praktikplatsen ska ge en inblick i ledarskapsfrågor, både i själva vd-arbetet och i vår ledningsgrupp. I uppdraget ingår också en specifik utmaning som vi kommer att skräddarsy tillsammans med sikte på karriärutveckling, säger Lotta Frenssen.

Läs även: