Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färre covidpatienter behöver intensivvård – lägst antal på iva på nästan en månad

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Antalet covidpatienter som behöver intensivvård ökade mellan fredag och lördag – för att sedan minska på söndagen. Nu vårdas 15 patienter med covid-19 på intensivvårdsavdelning, iva, på länets sjukhus, vilket är det lägsta antalet på nästan en månad.

Inga patienter med covid-19 har rapporterats ha avlidit på länets sjukhus under varken lördagen eller söndagen, enligt Region Jönköpings läns dagliga uppdateringar.

lördagen vårdades 69 patienter med covid-19 på länets sjukhus, vilket var en ökning med 2 personer sedan fredagen trots att 10 personer samtidigt hade skrivits ut.

På söndagen rapporteras att ytterligare 7 patienter fått lämna sjukhus och det totala antalet patienter med covid-19 har åter minskat något och är nu nere på 67.

Antalet patienter som får intensivvård är på söndagen 15 – en minskning från lördagens 18. De senaste tre veckorna har antalet som fått intensivvård legat mellan 16-19 personer dagligen, söndagen är första gången sedan 10 januari som antalet covidpatienter på iva är nere på 15.