Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fastbunden kvinna blev våldtagen

En kvinna blev våldtagen när hon var fastbunden i armarna och hade en sjal runt munnen. Nu åtalas en man för oaktsam våldtäkt.

Händelsen som nu har lett till åtal inträffade på en adress i centrala Jönköping i början av mars. Enligt åklagaren har den nu åtalade mannen genomfört vaginalt och analt samlag med en kvinna som var fastbunden i armarna och försedd med en sjal runt munnen. Kvinnan ska inte ha deltagit frivilligt.

”NN var grovt oaktsam beträffande den omständigheten att målsäganden inte deltog frivilligt”, står det att läsa i stämningsansökan.

Mannen, som är i 30-årsåldern, ställs nu inför rätta vid Jönköpings tingsrätt för oaktsam våldtäkt. Själv nekar han till anklagelserna.

Så sent som i tisdags dömdes en annan man av Göta hovrätt till nio månaders fängelse för oaktsam våldtäkt. Han ska dessutom betala 85 000 kronor i skadestånd.