Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fastighetsbolag vill vräka citykrog

Fastighetsbolaget Oiger Jönköping City AB vill vräka New York Legends på Atollen då krogen ska ha bedrivit nattklubb och inte betalat hyran. Det skriver JP.

Oiger Jönköping City har lämnat in en stämningsansökan till Jönköpings tingsrätt mot företaget Enjoy FAB, som står bakom krogarna New York Legends. Anledningen är att Enjoy FAB ska ha bedrivit nattklubb i lokalen på Atollen, något som enligt fastighetsbolaget strider mot deras hyresavtal.

Enjoy FAB slår dock ifrån sig anklagelserna och menar att man inte alls bedriver någon nattklubbsverksamhet på New York Legends i Jönköping.

– Däremot hade vi en nöjesdel under några lördagar med samtycke från fastighetsägaren. Vi har bara följt de överenskommelser och avtal som finns, säger Alex Vallin, på Enjoy FAB, till JP.

Obetalda månadshyror

Enjoy FAB ska även ha flera obetalda månadshyror och hyresskulden som i dag uppgår till drygt 230 000 kronor, enligt stämningsansökan som JP har tagit del av. Även detta motsäger sig Alex Vallin.

Krogägaren hävdar även att han inte har tagit del av några uppsägningshandlingar. Samtidigt framgår det av stämningsansökan att dessa har lämnats utanför Vallins dörr och att hans juridiska ombud har bekräftat att han har tagit del av dem.

Oiger Jönköping City begär till tingsrätten att Enjoy FAB ska betala deras rättegångskostnader i ärendet.