Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem nya fall av coronaviruset

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Ytterligare fem personer i Jönköpings län har bekräftats vara smittade av coronaviruset. – Alla fem hålls nu isolerade i sina hem, säger smittskyddsläkare Malin Bengnér.

Under fredagen bekräftade Region Jönköpings län att ytterligare fem personer har smittats av coronaviruset. Det ska röra sig om tre personer som har varit på resa i norra Italien, samt två personer som haft närkontakt med en person som bekräftats vara smittad.

– Alla fem hålls nu isolerade i sina hem. Alla har så lindriga symtom att de inte behöver sjukhusvård, men kommer att hålla kontakt med infektionskliniken fortlöpande, säger smittskyddsläkare Malin Bengnér i ett pressmeddelande.

Det handlar om en kvinna och två män, i åldrarna 63-74, som har blivit smittade efter att ha varit på samma resa i norra Italien. Trion ska bland annat befunnit sig på en buss där det ska ha funnits andra passagerare som varit smittade.

De två andra drabbade personerna är ett par, en man och en kvinna i åldrarna 75-78. Paret har haft närkontakt med en person från en annan region i Sverige som har varit smittad av coronaviruset.

Totalt har nu åtta personer i Jönköpings län bekräftats vara smittade av coronaviruset.

– Vi fortsätter nu med smittspårning och kartlägger alla kontakter. Dessa fall har upptäckts med hjälp av tidigare smittspårning, säger Malin Bengnér.