Sandagymnasiet NIU-gala, som är det officiella namnet, arrangerades för andra året i rad, och galan sändes live på Jnytt.

En rad priser delades ut, och det var simmarna som fick kliva upp på scenen klart flest gånger. Inte mindre än åtta av de tolv priserna gick till simsporten, och Victor Johansson blev galans kung. 18-åringen tog hem inte mindre än fyra priser med utmärkelsen årets manliga elev som den tyngsta och mest prestigefulla. Det är ett pris som delas ut av Jnytt.

Johansson var dock inte på plats på galan eftersom han befinner sig i kanadensiska Windsor där kortbane-VM pågår den här veckan. Men han skickade en hälsning via länk från Kanada:

– Jag vill egentligen bara tacka för de fina priserna jag har fått, tyvärr kan jag inte vara här. Det betyder jättemycket att få representera skolan och att få ta emot de här priserna är kanon.

På flicksidan gick priset för årets kvinnliga elev till innebandytjejerna Gabriella Strandberg och Ellen Svensson, som var med i det svenska U19-landslag som vann VM-guld i Kanada.

– Det är så klart en stor ära att få ta emot ett så stort pris. Det kom väldigt oväntat, det var inget jag hade räknat med, säger Ellen.

De båda tjejerna tycker även det är positivt att Sandagymnasiet har en gala av det här slaget.

– Det är viktigt att eleverna får uppmärksamhet under tiden de håller på, det ger kanske en extra kick. Sedan märker man hur många duktiga elever som går på skolan, säger Gabriella.

Se stort bildspel från galan ovan. Foto: Peter Gustafsson/Julia Jonsson. Du kan även se galan i repris.