Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick sparken från HV – nu talar han ut

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Johan Lindbom sparkades av HV71 i söndags. I en intervju med Jnytt pratar nu den tidigare HV-tränaren om känslorna kring uppbrottet.

Efter fem raka förluster – tre på straffar – kom beskedet: HV71 sparkar Johan Lindbom.

Några dagar efter beskedet har den förre HV-tränaren hunnit landa efter den turbulenta hösten som till slut blev avslutningen på 47-åringens första uppdrag som SHL-tränare.

–Jag tycker faktiskt att läget är ganska bra. Sedan har det gått snabbt och man har knappt hunnit känna efter, säger Lindbom.

Droppen för HV-ledningen blev strafförlusten mot Malmö i lördags. Dagen efter var Lindbom entledigad från sitt uppdrag.

– Man vet ju att det inte är omöjligt i den här branschen. Men jag har inte funderat och lagt någon vikt vid om jag skulle få kicken. Jag hade fullt fokus på att vända det här, säger Lindbom.

Så du hade inte klivit av själv?

– Aldrig. Sådan är jag inte som person. Jag har jobbat stenhårt och det är mitt adelsmärke, säger Lindbom.

Finns det något du hade kunnat göra annorlunda?

– Det finns alldeles säkert. Men jag står för det jag gjort och stolt över det jag har gjort. Jag går med huvudet högt, säger Lindbom.

Tränaren kom in inför säsongen 2015/16 efter en turbulent tid där Andreas Johansson lämnade kort innan seriestart. Han skulle egentligen leda klubbens J20-lag men slängdes rakt in i hetluften.

En kvartsfinalförlust mot Skellefteå den första säsongen blev till ett minnesvärt SM-guld säsongen efter.

Och även om SM-guldet under Lindboms andra säsong är en given höjdpunkt framhåller han det jobb som Lindbom tillsammans med den assisterande tränaren Tim Brithén gjorde under allt annat än optimala förutsättningar.

De drygt tre åren i HV71 har också gett Lindbom mersmak inför en fortsättning inom tränaryrket.

– Jag har hoppas verkligen att jag får nya utmaningar. Jag är en bättre ledare i dag än vad jag var när jag kom. Jag har lärt mig otroligt mycket, säger Lindbom.

– Jag hoppas att det dyker upp något. Men jag har ingen panik. Det här kanske blir min första riktiga jul som jag kan fira.

Lindbom berättar att han efter uppbrottet från klubben fått stöttning från både kollegor och spelare.

Och även fast den dubble guldhjälten – han vann även guld som spelare – tackar HV71 för mycket är det med blandade känslor som han nu tvingas bort från klubben.

– Det är en otroligt fin organisation och förening. Sedan gillar jag inte avslutet och är besviken över att få lämna. Men det är inga hard feelings. Jag vet hur branschen funkar. Fast jag hade hellre sett andra förändringar, säger Lindbom.

Vilka förändringar är det?

– Problemet satt inte i ledarstaben, om jag säger så. Det är en kompetent ledartrio med eller utan mig. Jag tycker i stället att andra förändringar hade varit bättre men det vill jag inte gå in mer på, säger Lindbom.

Stephan ”Lillis” Lundh tar nu över som huvudtränare. Nicklas Rahm blir assisterande tillsammans med Jonas Holmström.

– Jag tror att HV vänder detta och den negativa trenden. Jag önskar dem lycka till, säger Lindbom som också riktar ett tack till fansen.

– Jag vill tacka de riktiga supportrarna som stöttat oss i med- och motgång. Det har varit fantastiskt från när jag kom till nu. Jag har varit uppbackad hela vägen. Det är många som trott på mig.

Lindboms kontrakt löpte över säsongen 2019/20.