Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Filip Sandberg återvänder till HV71

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 har idag gjort klart med att forwarden Filip Sandberg återvänder till klubben och förlänger samtidigt sitt avtal med HV71. – Ett fantastiskt kul besked att kunna ge till fansen och en bra förstärkning till vårt lag, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Filip Sandberg har efter guldsäsongen med HV71 2017 spelat i San José Barracuda i AHL. Under torsdagen stod det klart att Sandberg bryter det tvåårsavtalet han skrev med klubben för att återvända till HV71.

– En otroligt skön känsla att komma tillbaka till HV71 och Jönköping som ligger mig varmt om hjärtat. Jag är oerhört taggad för att komma tillbaka och dra på mig HV-tröjan igen och spela inför vår underbara hemmapublik i Kinnarps Arena, säger Sandberg i ett pressmeddelande.

Det nyskrivna kontraktet med guldvinnaren från 2017 är skrivet till och med 2021.

– Vi vet vilken duktig spelare vi får i Filip. Han var bärande i vårt lag i flera år innan han åkte till Nordamerika och vi är övertygade om att han kommer vara det även i framtiden, säger Johan Hult.

Eftersom Sandberg hade skrivit ett kontrakt med HV innan han åkte över till Nordamerika var han så att säga fortfarande klubbens spelare nu när han återvände.

– Det är så NHL-avtalet fungerar. Samma sak gäller för David Ullström och Lawrence Pilut om de skulle bryta sina kontrakt, förklarar Johan Hult för JP-sporten.

Sandberg hade med andra ord kunnat ställa krav även om HV inte hade varit så intresserade av att ta honom tillbaka.

– Men vi ville definitivt ha honom, det hade vi velat oavsett tabelläge, och han vill spela i HV, vilket väl visas av att kontraktet förlängdes, säger Hult.

– Han flyger på lördag, kommer till Jönköping på söndag, kan förhoppningsvis träna på måndag och vara spelklar till matchen mot Brynäs på torsdag.

Fotnot: JP-sporten har sökt Filip Sandberg