Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amerikanska muskler gästade stan

Under fredagen stannade den stora bilkortegen, American Power Tour till i Jönköping. Över hundrafyrtio amerikanska muskelbilar rullade in på Östra Storgatan för beskådning.

Östra Storgatan fylldes av amerikanska muskler och snabba sportbilar. Jönköping var ett av stoppen under deras tvådagars tour runt Vättern. Det är för elfte året i rad de visar upp bilarna, och många ekipage i årets tour kan man annars bara se i utställningshallar.

Några av bilarna som stack ut från mängden var Ford Mustang Mach 1969, Corvette Stingray 1970, Dodge Charger R/T 1969, Plymouth Cuda 1970, Camaro SS 2010.

Många besökare i city stannade till på Östra Storgatan för att ta en närmare titt på de olika modellerna. En av dem var Margareta Götesson.

– Det här är ju helt underbart. Jag har själv haft tre såna här bilar, bland annat en Chevrolet Malibu. Det snackas så mycket om miljön när det gäller detta, men det finns så mycket annat än det här som förstör miljön, säger Margareta Götesson.