Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Finns ingen dramatik i beslutet"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Christer Persson inledde säsongen som assisterande tränare. Han blev manager när Jörgen Wålemark fick gå, när nu Andreas Brännström kliver in som huvudtränare blir Persson återigen assisterande.

Christer Persson utsågs till manager när Jönköpings Södra IF och Jörgen Wålemark gick skilda vägar. Nu får han återigen ikläda sig rollen som assisterande tränare.

- Det är en bra lösning. Jag gick in i säsongen som assisterande och när styrelsen valde att göra en förändring i våras slöt jag upp bakom det, och precis som vi gör en förändring nu så stöttar jag och sluter upp bakom det beslutet, säger Persson och fortsätter:

- Det finns ingen dramatik och jag försöker att vara lojal och se vad som är bäst för föreningen nu, det är att vinna matcher och spela i Superettan 2019. Vem som gör vad är inte det primära utan det handlar om att få spelarna trygga och börja vinna matcher.

Andreas Jankevics berättade för Jnytt att Persson varit med i diskussioner om hur klubbens material ska maximeras. Christer Persson berättar om de samtalen:

- Det är klart att man vrider och vänder på vad man kan göra för att få ut bästa möjliga av både spelare och ledare. Nu blev det här valet, och som sagt var det ingen dramatik i det.

J-Södras målvakt, Frank Pettersson, har haft nya tränaren Andreas Brännström i Dalkurd.

- Det är först och främst en kunnig tränare taktiskt. Han skapar väldigt bra matchplaner och idéer och är även duktig i träning. En av de styrkor jag tycker vi byggde upp under tiden i Dalkurd var att pressa upp lägsta nivån väldigt högt. Vi gjorde sällan dåliga träningar och matcher. Det är en tränare som ser till gruppens välmående och han har många styrkor, säger Pettersson till Jnytt och fortsätter:

Är det en tränare som skriker/pushar eller är han mer tillbakadragen?

- Jag skulle säga att han är situationsanpassad. Han kan ryta i om det behövs, men min erfarenhet är att han lägger stort förtroende på truppen och det är upp till oss att förvalta det. Sen kan han absolut höja rösten om det behövs.