Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Firar 50 år som artist

50 år som artist – det firar Göran Fristorp med en vårturné som inleds i Jönköping lördag den 25 februari.

Tillsammans med saxofonisten Johan Stengård och pianisten Curt-Eric Holmquist gör Göran Fristorp en vårturné för att uppmärksamma de 50 år som gått sen han på allvar etablerade sig som musiker och sångare.

– Jag ser fram emot att jobba med Johan som jag känner starkt brödraskap med – vi är båda instrumentalister och individualister. Curt Eric Holmquist har jag samarbetat med ett antal gånger och vi fungerar utmärkt tillsammans. Vilken trio vi kommer att bli, säger Göran Fristorp i en kommentar.

Det utlovas ett program med det bästa från artistens mångåriga repertoar – klassiker, visor och evergreens.

1973 fick Göran Fristorp och Claes af Geijerstam stort genomslag med Lars Forsells ikoniska ”Sommaren som aldrig säger nej” i Melodifestivalen – då något helt nytt.

Han har under åren samarbetat med flera stora namn – Putte Wickman, Sven Bertil Taube, Helen Sjöholm och Arne Domnerus för att nämna några. Han har spelat in 26 skivor, både med egna tonsättningar och texter och tolkningar av andra artister som exempelvis Ferlin, Fröding, Taube och Bellman.

Hans senaste platta från 2018 innehåller egna tonsättningar av Johannes Edfelts poesi.

Vårturnén inleds på Jönköpings teater lördag 25 februari.