Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjolårets vinnarbil levererade igen

Fjolårets vinnarbil levererade igen för Uffe Eriksson, Oskarshamn, när SM i bilcross gästade Jönköping. Men tabellen toppar Marcus Svärd, Askersund.

SM-premiären för bilcross ägde rum i Tomelilla och där vann Marcus Svärd, före sin vinstrika storebror Tobias.

Den här gången var Marcus kvaletta, men i finalen var det Uffe Eriksson som fick den bästa starten av Saabförarna. När sedan Fredrik Köhler, Vikbolandet, gled ut med sin VW Bubbla kunde Eriksson smita förbi. Likadant gjorde han när Petri Häggman, Svenljunga, tog sin VW in i det alternativspår som alla måste köra en gång under varje heat.

– Då var det fritt fram för mig. Marcus tog in lite på första varvet men sedan tappade han någon meter hela tiden, säger Uffe Eriksson.

När Svärd tog alternativet väntade Eriksson ytterligare ett varv innan han gjorde samma sak.

– Allt var under kontroll och det kändes väldigt bra i finalen, fortsätter Eriksson.

Han hade samma Saab 99:a som han segrade med i finalen förra året, i bilcrossens första säsong och det just på Tabergsbanan utanför Jönköping.

– Extra kul att vinnarbilen levererade en gång till och det var bara egna bud så den är med hem igen. Kanske att jag tar den till nästa deltävling också, säger Eriksson.

Påminner om folkrace

85 förare kom till start till den andra av fem deltävlingar i SM för bilcross. En ny gren som påminner om folkrace, men med dyrare, snabbare och mer välbyggda bilar som efteråt är till salu för 20 000 kronor. Inför fortsättningen är det Marcus Svärd som toppar tabellen med 495 poäng, före Uffe Eriksson på 490.

Jämnt så det förslår, och extra spännande då varje deltagare får räkna bort sin sämsta tävling när SM ska summeras. Det gör alla ännu så länge till potentiella vinnare.

Bästa tjej bland alla herrar blev som väntat Camilla Wernersson, Linköping. I premiären slutade hon fyra, nu i Jönköping blev hon sjua. I juniorligan lyckades Tomelillas Alexander Jeppsson bäst med att bli åtta.