Rony Forsberg, som ursprungligen kommer från Mora men sedan många år är bosatt i Göteborg, kommer flytta till Jönköping från Göteborg. Just att den nya vd:n skulle bo i Jönköpingsområdet var ett krav när man gick ut och sökte efter en ny vd.

– Jag kommer att fokusera på att utveckla flygplatsen. Det snurrar på bra i dag, men man behöver utveckla verksamheten hela tiden. Det handlar bland annat om nya flyglinjer, berättar den tillträdande vd:n.

Han tror bland annat på fler flyg till Frankfurt, turer till London för weekendresor och turer till Amsterdam, som är en viktig knutpunkt.

– Jag tror också att det finns potential att utveckla inkommande resor från Tyskland och Holland. Det är även viktigt att behålla det som redan finns. Jag tror att förutsättningarna för flyget är goda. Vi reser inte mindre i dag och vi ser en fortsatt tillväxt. Vi reser gärna längre bort. Jag tror flyget har en synnerligen god framtid, säger Rony Forsberg.

Thomas Bäuml, ordförande i Jönköping Airports styrelse, har lett rekryteringsarbetet.

– När vi samtidigt har tagit det strategiska beslutet att utse Vanja Nilsson till flygplatschef, det vill säga ansvar för själva dagliga driften på flygplatsen, så får vår nye vd mer tid för att skapa nya affärer, säger han.

Den nye vd:n kommer att vara ansiktet utåt, medan flygplatschefen kommer att sköta det dagliga arbetet.

Att nye vd:n inte har några erfarenheter inom flygbranschen ses inte som några problem då inte heller avgående vd:n haft det från början.

– Vi tror att det viktigaste är att den nye vd:n är en bra ledare, säger Thomas Bäuml.

Hör avgående vd:n Sten Norinder berätta i filmen om tiden som har varit.