Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera fina placeringar för JSS

Helgens simtävling Speedo Yards på Rosenlundsbadet samlade 29 föreningar från Skåne i söder till Stockholm i norr. Det blev flera fina placeringar för hemmaklubben.

Vid helgens tävlingen, som hade fyra åldersklasser, startade Jönköpings simsällskap med inte mindre än 73 aktiva. Manfallet på grund av sjukdom gjorde truppen något decimerad framförallt i de äldre åldersklasserna.

I den äldre, öppna åldersklassen placerade sig JSS Markus Malm vid ett flertal tillfällen på prispallen och på damsidan visade distanssimmerskan Alice Törnros klass.

Krossade flera rekord

JSS juniorlandslagssimmerska Annie Hegmegi ordande segrar både i den öppna klassen 200 frisim, 200 medley och 400 medley samt i sin egen åldersklass 15–16 år.

Hennes yngre bror Anton Hegmegi var JSS flitigaste besökare på prispallen med åtskilliga bra simningar och nio pallplaceringar. Både Annie och Anton krossade flera av tävlingens rekord och tillhörde de som fick mottaga extrapriser för detta.

Cornelia Johansson, 16, ny i JSS från att tidigare ha representerat Örebro Simallians, visade klass när hon vann 200 meter fjärilsim i öppna klassen efter en härligt fight om guldet mot Ida Swegmark från Mölndal.

Övriga medaljörer från JSS:

17 och äldre: Joakim Holmquist.

15-16 år: Victor Henrysson, Job Sanders och Moa Holmquist.

13-14 år: Alba Arberg, Leopold Grinnemo och David Bergqvist.

12 och yngre: Isabella Isomaa, Felix Sandstedt och Theodor Grinnemo