Jnytt har tidigare berättat om en man som stoppats för rattfylleri på söndagen och där föraren vägrade blåsa i polisens instrument. Polisen har även stoppat andra förare misstänkta för rattfylleri under den gångna helgen.

Vid 22-tiden på lördagen stannade polisen en manlig förare, hemmahörande i Jönköpings län. Mannen, som är född 1998, stoppades på Torpa i Jönköping och polisen misstänker att han var påverkad av alkohol.

– Mannen omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer och vi tog även nycklarna för honom enligt en paragraf i polislagen där det står att man kan göra detta för att förhindra fortsatt brottslighet, berättar Christian Sörman, förundersökningsledare vid polisen.

Körde vingligt

Natten mot lördagen stoppade polisen en annan manlig förare som misstänks för drograttfylleri och grov olovlig körning. Han är hemmahörande utanför Jönköpings län och han blev också omhändertagen enligt lagen om berusade personer.

Vid klockan 02.17 natten mot lördagen stoppades ytterligare en förare på riksväg 26 i höjd med Prinseryd.

– Vi fick samtal om ett fordon som färdades mot Jönköping där förare ska ha kört vingligt och det verkat som att förare var påverkad av något. Vi åkte dit och stoppade bilen där det färdades en förare och två passagerare, fortsätter Christian Sörman.

Misstänkt drograttfylleri

Polisen tog förarens nycklar för att förhindra fortsatt brottslighet. Föraren misstänks för drograttfylleri och innehav av narkotika.

Den ena passageraren i bilen misstänks för narkotikabrott, såväl innehav som eget bruk. Den andra passageraren misstänks enbart för narkotikabrott, eget bruk.

Vid 19:16 på söndagen stoppade polisen ännu en förare som misstänks för rattfylleri. Stoppet ska ha skett i Norrahammar och mannen som misstänks är född 1973 och hemmahörande i Jönköping. Mannen misstänks för grovt rattfylleri och grov olovlig körning. Inga ytterligare åtgärder ska ha krävts från polisens sida.

Relaterat till artikeln