Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar efter flera inbrott

Det har skett fyra inbrott i Barnarp på bara en eller eventuellt två nätter. Det finns gemensamma nämnare för inbrotten och polisen misstänker att det är samma gärningsmän som ligger bakom dem. Nu går polisen ut med en allmän uppmaning till Jönköpingsborna.

Jnytt rapporterade igår om att det skett ett inbrott i Barnarp. Senare under dagen upptäcktes ytterligare två inbrott och under söndagsmorgonen upptäcktes ett fjärde, i samma område.

Alla fyra inbrott har skett i Barnarp. Ett av de tre första inbrottet som upptäcktes skedde på Norra Posthemsvägen. Det var en granne som upptäckte krossade fönster på huset och larmade polis.

- Det som man vet har stulits där är flertalet datorer, smycken, kontanter och alkohol, säger polisens presstalesperson, vid region öst, Björn Öberg.

Inne i sovrummet

Ett annat av inbrotten skedde på Styckjunkargatan i Barnarp. Där har en eller flera personer varit inne i sovrummet där villaägarna låg och sov. Det som man vet tillgreps vid det inbrottet är en cykel från ett förråd. Vid detta inbrottet hittades inga brytmärken på dörr eller fönster utan polisen misstänker att exempelvis en dörr stått på glänt.

Ytterligare ett inbrott upptäcktes igår på samma gata. Det som försvunnit från den lägenheten är datorer och smycken.

- Där hittades brytmärken på fönster. Det huset är grannhus med det som cykeln blev stulen från, säger Björn Öberg.

Upptäcktes på söndagen

På söndagen upptäcktes ett fjärde inbrott i Barnarp så samma gata som ett av de tidigare upptäckta, Norra Posthemsvägen. Också vid detta inbrottet har fönster krossats till huset. Angående detta inbrottet har Jnytt inte fått några uppgifter om vad som tillgripits.

- Det är mycket möjligt att också detta inbrottet skedde under natten till lördagen som de andra inbrotten. De boende har nämligen inte varit hemma, säger Öberg.

"Gemensamma nämnare"

Polisen har gjort platsundersökningar på samtliga brottsplatser.

- Det är väldigt osannolikt att brotten har begåtts av fyra olika gärningsmän utan det finne en misstanke om att inbrotten hänger samman.

- Det finns gemensamma nämnare för inbrotten. Bland annat vad som tillgripits och hur de tagit sig in i bostaden. Man håller också på att titta på fler gemensamma nämnare, så som vad de använt för verktyg vid inbrotten.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för brotten.

"Allmän uppmaning"

Tre av inbrotten har skett i bostäder där de boende varit bortresta. Polisens presstalesperson Björn Öberg vill nu att Jönköpingsborna ska se upp och hjälpa varann.

- Vet man att någon granne är bortrest är det schysst om man har extra koll på huset. Grannsamverkan har visat sig vara effektivt mot inbrott.

- Sedan vill jag ge en allmän uppmaning till de som planerar att resa bort: försök att inte visa tydligt att ni inte är hemma. Man kan använda lamp-timer exempelvis.