Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera medaljer till IKHP-talanger

IK Hakarpspojkarnas talanger knep flera medaljer vid Götalandsmästerskapen i friidrott.

För en 13- eller 14-årig friidrottare är Götalandsmästerskapet det största mästerskapet man kan tävla i. I år gick tävlingarna i Kalmar och Jönköpingsregionens representation sträckte sig till tre aktiva från IK Hakarpspojkarna. Emma Sandin, Alma Mennborg och Victor Jansson hade en riktigt bra helg alla tre.

För segrarna stod Emma Sandin som på lördagen började med att vinna höjdhoppet vilket gör att hon gått igenom GM-åren helt obesegrad i grenen, både inomhus och utomhus. Stabila 1,65 blev slutresultatet. På söndagen var det tresteg som gällde för Emma och även där blev det seger. Med ett monsterhopp på 11.34 i sista omgången skrevs segermarginalen till hela 71 cm. Emma är därmed i dagsläget Sverigeetta i såväl höjd som tresteg för 14-åriga tjejer.

För Alma Mennborg var den stora grenen lördagens diskus. Efter att ha slagit till med ett personligt rekord på 33,99 blev den en slutlig silvermedalj. En mycket bra prestation i hård konkurrens och en gren där det gäller att hålla nerverna i styr. Alma kombinerade diskuskastandet med att springa 2000 m. Även här blev det personligt rekord på 7:38,23 vilket innebar en slutlig tiondeplats.

Victor tävlade i ett antal grenar där fjärdeplatsen i tresteg sticker ut. Nytt personligt rekord blev det. Utöver detta blev det också en fin sjundeplats i diskus och en 18:e plats i längdhoppet. Victor sprang även 200 m häck bra men lyckades inte riktigt ta sig till finalen där.

Götalandsmästerskapen är också en tävling mellan distrikten och med mycket hjälp av Emma, Alma och Victor lyckades Småland belägga en slutlig tredjeplats efter Göteborg och Skåne.