På grund utav effekten av coronaviruset och de globala reseåtgärder som vidtagits för att begränsa spridningen, har efterfrågan på flygresor minskat. Detta tvingar Air Leap att göra en paus på flyglinjen Jönköping-Arlanda med start nu på söndag den 15 mars.

Den senaste veckan har flygbolaget sett en minskad efterfrågan på resor mellan Jönköping och Arlanda, och tidigare i veckan meddelade de att antalet flygturer per vecka minskas kraftigt. Men nu har alltså beslut fattats om att helt pausa flyglinjen till och med den 26 juni.

– Det här är en allvarlig period för flygbranschen vilket har drabbat oss hårt. Vi uppmanar myndigheter att omedelbart vidta åtgärder för att minska den ekonomiska belastningen för flygbolagen och för att skydda viktig infrastruktur och arbetstillfällen, säger Air Leaps vd Jon Melkersson.

”Hoppas återgå till normal trafik inom snar framtid”

Rony Forsberg, vd Jönköpings Airport, beklagar situationen:

–Det är så klart otroligt tråkigt för Jönköpingsregionen att det minskade resandet får sådan konsekvens, men vi har förståelse för att Air Leap måste vidta dessa åtgärder. Vår förhoppning är detta lägger sig inom en snar framtid och att vi kan återgå till normal trafik till Arlanda igen, säger han.

Resenärer som är inbokade efter den 15 mars kommer att kontaktas av flygbolaget. Biljetter som inte kan användas kommer att återbetalas.