Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygande Assyriska fick fira igen

Assyriska säkrade seriesegern i förra omgången och på söndagen skulle seriespelet avslutas för i år. Hemmamatchen mot Nässjö blev en lång defilering och slutade 5-0. – Det har varit en fantastisk säsong, säger Michell Haidari.

Serieepilogen för Assyriska var avgjord när den knappt hunnit börja. Markus Tegebäck och Daniel Ljungh gjorde varsitt mål och det var 2-0 efter 12 minuter.

Midhad Jukovic gjorde 3-0 innan paus och två mål av Simon Karlsson Adjei efter halvtid innebar 5-0. Efter matchen jublades det rejält bland hemmaspelarna som nu fick fira med sina hemmafans på Rosenlunds IP.

En av de gladaste var Michell Haidari, som manade på publiken både när han var utanför och på planen.

– Det har varit en helt fantastisk säsong. Vi har fått in yngre grabbar som gör det jättebra och jag tror kombinationen med äldre rutinerade spelare har varit nyckeln till vår framgång. Ihop med tränarna som har hållt oss till samma spelidé och jobbat med kontinuitet. Alla spelare kommer in och bidrar, vi har en bred och bra trupp. Publiken kommer in som en tolfte spelare, vänner familj och supportrar och alla som burit Assyriskas tröja genom åren bidrar till resan vi har gjort, säger Haidari i omklädningsrumspaviljongen efter matchen.

Drag runt hela klubben

När domaren blåste av matchen sprutades det både skumpa och konfetti. Eddie Avdic och Thomas Hinas kastades i luften av sina medspelare. Michell Haidari manade på publiken och samlade ihop laget till ett lagfoto. Det är ett häftigt drag runt Assyriska för tillfället.

Och att spelarna trivs tillsammans syntes inte minst med den kollektiva glädjen som spreds när Simon Karlsson Adjei rullade in 5-0, inte för att målet betydde något i matchen, men det innebar att han når upp i hissnande 30 fullträffar.

– Det är väldigt familjärt och mycket kärlek i klubben. Även om halva mitt hjärta alltid kommer vara blått kan jag säga att detta är bland det bästa jag varit med om, säger Haidari som inte sticker under stol med att det är speciellt att vinna med Assyriska.

– Absolut. Min far var med och startade klubben 2009 och att få vara med och dra upp laget i division 1, det kan inte bli bättre.

Har du en säsong i division 1 i dig nu?

– Inga kommentarer. Det har med min familjesituation att göra, det ska gå ihop med jobb och familj. Min fru, min dotter, mina föräldrar, min syster, jag har varit borta mycket från dem och det har varit tufft. Det kanske är dags för mig att ge tillbaka lite och umgås med dem, säger Haidari som inte tagit något beslut ännu.

– Nu ska vi ha kul året ut, avslutar han.