Jnytt skrev redan under måndagsmorgonen att en våldtäkt ägt rum i Vättersnäs i helgen, något som även polisen bekräftade.

- Det stämmer att vi har ett ärende om det, säger Erik Terneborn, presstalesman vid polisen region öst. Men jag kan inte säga så mycket om det, fortsätter han.

Kvinnan har i sin anmälan uppgett att hon blev överfallen och våldtagen utomhus under natten när hon promenerade i Vättersnäs. Våldtäkten ska ha ägt rum vid tunneln under E4 i höjd med en bensinstation som ligger på Österängen.

Enligt uppgifter till Jnytt märkte inte den 25-åriga kvinnan att någon smög upp bakom henne och knuffade henne kraftigt i ryggen så att hon föll framåt.

Larmade själv polis

Kvinnan ringde efter överfallet själv 112 till polisen. Både polis och ambulans kom till platsen och kvinnan skjutsades därefter till Länssjukhuset Ryhov.

- Det behöver inte betyda att hon blivit svårt skadad. Det är snarare rutin i sådana här fall att man åker med offret till sjukhus, säger Erik Terneborn. Men som sagt, det är inte något som jag kan uttala mig om eftersom det är ett känsligt fall. Mycket är dessutom sekretesskyddat.

På sjukhus fick kvinnan sina skador dokumenterade. Under måndagen fick hon lämna Ryhov och åka hem igen. Hon mår efter omständigheterna bra men är väldigt skärrad.

Enligt de uppgifter som Jnytt har fått så har kvinnan kunnat lämna ett bra signalement på mannen.

Det är i nuläget oklart om polisen misstänker någon särskild person.