Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företag drabbat av inbrott – bil stulen

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Ett företag i Hovslätt utsattes för inbrott under natten till måndag. Stöldgodset blev en bil och nu görs en anmälan om grov stöld.

Klockan var 05.50 på måndag morgon när polis kontaktades av väktare. Detta efter ett larm om inbrott på företaget Maskin-Mekano i Hovslätt, strax söder om Jönköping.

– Förmodligen fick de larmet precis innan, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Polis åkte till platsen. Där konstaterade man att en bil hade stulits. Polisen tog uppgifter för en anmälan om grov stöld.

Det är oklart hur personen eller personerna bakom stölden har tagit sig in, och hur stölden av bilen har skett.

– Moderna bilar är svårstulna. Ofta krävs nycklar eller signaler från ”keyless” system. Det är inte ovanligt att man gör inbrott på företag och hittar nycklar till fordon och kör därifrån. Men vi vet inte säkert om det är så det har gått till den här gången.

Värdet på den stulna bilen är inte känt i nuläget, men eftersom brottet rubriceras som grov stöld uppskattar Björn Öberg att det rör sig om över 100.000 kronor.

– Vi har varit på platsen och gjort en brottsplatsundersökning. I nuläget finns ingen misstänkt person.