Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företag känner av lågkonjunkturen

Antalet konkurser i Jönköpings län har ökat under årets första tio månader.

Att lågkonjunkturen nu är här vittnar antalet konkurser i aktiebolagen om. Konkurser i Jönköpings län har ökat med 16 procent under 2019 års första tio månader i jämförelse med 2018.

Detta skriver kreditupplysningsföretaget Syna i ett pressmeddelande. Det är framförallt i detaljhandeln, byggbranschen och i viss tillverkningsindustri som det är särskilt märkbart.

- I antal konkurser kanske inte ökningen verkar så stor - från 110 konkurser förra året till 128 i år - men trenden är tydlig, säger Harald Stjerna, partner på Syna i pressmeddelandet. Det indikerar att fler företag börjar få problem.

12 företag i konkurs

Totalt handlar det om 12 företag som gått i konkurs under oktober månad. Av dessa återfinns fyra i Jönköpingsområxet. Det handlar om Lampladan City AB, PRG Entreprenad AB, Semir Leon Suljevic AB, Göran Claesson AB samt Growth Hack AB.

Det är inte bara i Jönköpings län detta är synligt. I Stockholm län är det en ökning med drygt 19 procent, i Västra Götalands län en ökning med 52 procent och i Skånes län en ökning med hela 62,3 procent.

Text: Sofia Lönander