Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företag storsatsar – 50-tal nya jobb skapas i Jönköping

Ett 50-tal nya arbetstillfällen blir ett faktum när logistikjätten Schenker Logistics expanderar i Torsvik utanför Jönköping.

2019 expanderade Schenker Logistics, DB Schenkers division för kontraktlogistik i Sverige, Danmark och Island, verksamheten med en etablering i Danmark. Nu kommer nästa steg tillväxtstrategin och den här gången är det i Sverige som tillväxten sker.

I ett pressmeddelande meddelar logistikföretaget att de nästan fördubblar verksamheten i Torsvik söder om Jönköping.

– Vi går från knappt 22 000 till drygt 39 000 kvadratmeter och vi räknar med att det kommer att skapa cirka 50 nya arbetstillfällen när anläggningen är i full drift, säger Håkan Nydén, vice president Contract Logistics vid Schenker Logistics.

Näst största i Sverige

Sedan 2010 har Schenker Logistics haft verksamhet i Torsvik. Efter utbyggnaden blir anläggningen företagets näst största i Sverige.

– Vi är framgångsrika i vår marknadsbearbetning samt i genomförandet av den tillväxtstrategi vi satt upp för verksamheten. Den här expansionen är ett resultat av det och vi har redan påbörjat implementeringen av vår första kund på den nya ytan, säger Håkan Nydén.

I samband med att Schenker Logistics flyttar in i den nya delen uppgraderas fastigheten med bland annat LED-belysning för att optimera energieffektivitet ytterligare samt reducera verksamhetens miljöpåverkan. Det skriver företaget i pressmeddelandet.