Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust i genrepet för J-Södra

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra förlorade genrepet mot IFK Värnamo med 2–0 (0–0). Mest glädjande från J-Södrahåll var att mittbacken Joakim Karlsson åter var med i spel. – Nu gäller det att steppa upp. Det finns inga ursäkter nu, sa Joakim Karlsson

Det blev inget lyckat genrep för Jönköpings Södra inför premiären av superettan mot Gais nästa söndag.

På ett kylslaget Slättens IP i Habo var det gästande IFK Värnamo som drog längsta strået och vann matchen.

Via två sena mål vann Värnamo med 2–0. 1–0 gjordes av förre J-Södra spelaren Pär Cederqvist och 2–0 satte Max Johansson

Den första halvleken präglades till stora delar av slarv i de avgörande passningsmomenten för J-Södras del. Man skapade ett par nästanchanser men Tobias Andersson, målvakt i IFK Värnamo, hade en relativt lugn eftermiddag.

Mest glädjande för J-Södras del var annars att mittbacken Joakim Karlsson var tillbaka i spel efter att ha missat hela vintern på grund av rehabilitering efter operationer.

– Det kändes bra. Jag är trött så klart, men har ingen känning, sa Karlsson som spelade 45 minuter i sin comeback.

– Det är klart att det finns saker att slipa på, men det hade varit konstigt annars, jag har inte spelat på fyra månader.

Joakim Karlsson tyckte att J-Södras första halvlek var okej, men inte mer.

Andra halvlek var sämre.

– Jag tycker att vi viker ner oss lite i andra. Vi måste ta jobbet för varandra, i dag känns det inte som att vi gör det, säger Karlsson.

Om en vecka, nästa söndag, drar superettan i gång. Då möter J-Södra Gais på bortaplan.

– Nu är det allvar. Nu är det en vecka kvar, nu gäller det att steppa upp. Det finns inga ursäkter nu, sa Joakim Karlsson.