Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust i genrepet för J-Södra

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra förlorade bortamatchen mot IFK Norrköping med 1–0 (0–0). Detta efter att hemmalaget ägt större delen av matchen. – En jättebra match för oss att få, sa tränaren Jörgen Wålemark.

Det var som väntat hemmalaget IFK Norrköping som var det spelförande laget i träningsmatchen hemma i Norrköping. Jönköpings Södra fick mestadels av tiden ägna sig åt försvarsspel där målvakten Carljohan Eriksson stod för en bra insats.

– Det var full fart från början, första 15-20 hade vi fullt sjå att komma in i matchen. Sista kvarten är bra. Andra är det lite öppnare fotboll, första 25-30 kommer vi upp ännu mer med laget och får till bättre spel, sa tränaren Jörgen Wålemark om matchen, Wålemark valde att inte göra några byten i pausvilan,

I den andra halvleken lyfte J-Södra upp spelet något. Norrköping gjorde flera byten under pausvilan, något som också satte viss prägel på matchen.

I den 79:e minuten kom så matchens första mål då Alexander Jakobsen satte bollen i mål bakom CarlJohan Eriksson. Jakobsen fick bollen till skänks av Max Watson som misslyckades med en passning. Jakobsen fick upp farten och hade inga problem att näta.

– Det här var en jättebra match för oss. Det är roligt att se så många unga killar i laget. Vi har mer eller mindre bara spelare under 20 år på plan i slutet. Försvarsspelet från vår sida var bra, vi jobbade bra tillsammans och höll ihop det centralt.

Under matchens sista tio minuter gjorde sedan J-Södra ytterligare ett par byten och CarlJohan Eriksson och Max Watson var de enda två spelarna som spelade 90 minuter.

– Nummer ett är att vi har ny match på söndag där vi måste vara fräscha. Den här matchen spelades i högt tempo och vi vet att Max har bra grundfys, det var bra att vi slapp spela 90 med fler spelare. Vi är i början av säsongen, man får vara lite extra klok då, sa Jörgen Wålemark.

Tre träningar återstår för J-Södra innan det är dags för tävlingsmatch, på söndag möter laget Frej i Elmiahallen i svenska cupen.