Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjärde raka för formtoppat HV71

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 fortsätter att rada upp segrar i SHL. Laget tog sin fjärde raka vinst på torsdagskvällen.

Christoffer Törngren, David Gustafsson och Isac Brännström fick det mesta att stämma.

– Det känns bra just nu. Det är kul. Vi gör en bra match. Vi gör det vi ska och tar hem tre poäng, säger Gustafsson till Jnytt.

Trion låg bakom i princip allting offensivt när HV71 besegrade Mora med 3–2 och tog sin fjärde raka seger i SHL.

Redan efter drygt två minuter jobbade David Gustafsson och Isac Brännström fram pucken till Kristofer Berglund som pricksköt ledningsmålet för gästerna.

Men även Törngren hade en del i målet.

– Jag såg att Törngren gjorde ett jävligt bra jobb framför mål. Jag försöker skjuta mot på bortre stolpen. Jag hade pucken på min forehand där och kände att jag kunde få ett ganska bra läge, säger Berglund till Cmore.

I mitten av den andra perioden skulle också Törngren – som bland annat hade en ribbträff – hamna i poängprotokollet.

HV:s nummer 67 stod rätt placerad på en retur och kunde trycka in 2–1 till HV71 efter att Gustafsson först försökt runda kassen. Den här gången var det Brännström som stångades framför mål.

– Jag stod och väntade och trodde att David skulle passa mig. Men den kom fram till slut ändå. Det var skönt, säger Törngren.

I den tredje perioden avgjorde Andreas Thuresson när han sköt 3–1 i spel i numerärt överläge, elegant serverad av Oscar Sundh.

Stabilt försvarsspel

Mötet mot Mora blev inte samma offensiva explosion som HV71 bjöd på hemma mot Timrå (seger med 7–1) i tisdags.

Gästerna stod visserligen för en bra bortamatch mot ett Mora som närmast kom från en stark 4–1-seger mot Brynäs.

Men HV hade inledningsvis stundtals svårt att skapa tryck i offensiv zon – bortsett från kedjan med Gustafsson, Törngren och Brännström.

Samtidigt var laget stabila bakåt och släppte till få farliga Morachanser under matchen. Och när Jonas Gunnarsson väl sattes på prov svarade målvakten för ett par fina räddningar. HV-målvakten räddade bland annat en straff från Spencer Abbott i slutperioden.

Fast burväktaren hade inte mycket att sätta emot när Adam Masuhr gjorde 1–1 på ett backskott direkt efter en tekning i den andra perioden.

Han kunde inte heller lastas för Michael Hagas 2–3-reducering i slutskedet.

Befäster topplatsen

Segern innebär att HV71 nu kliver upp på 64 inspelade poäng. Laget har därmed befäst sin position bland de sex bästa lagen i tabellen.

En match återstår innan det kommande landslagsuppehållet. HV tar emot Frölunda hemma i Kinnarps arena på lördag.

Läs även