Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förra HV-stjärnan slutar – " Min dröm känns ouppnålig "

 
HV71 inför seriestarten 2020
Visa alla artiklar

Förra HV71-spelaren och landslagsspelaren Fanny Rask lägger av med hockeyn. Under våren har tankarna kommit och nu känner hon att orken inte finns. Det skriver hon på sin instagram.

"Den här våren gav mig tid att fundera, på riktigt. Hur jag mår, vart jag står och vart jag är påväg. Någonstans känns det lite fel att göra en stor grej av allt det här, med tanke på hur stora svårigheter och orättvisor världen går igenom just nu. Jag känner hur små mina problem är. Men jag vet att jag ändå måste förklara."

Så börjar inlägget där Fanny Rask meddelar att hon lägger av med hockeyn. Hon skriver att de senaste säsongerna har det pendlat

Senaste säsongerna har allt pendlat, framförallt i välmåendet. Att inte kunna leva på hockeyn har slitit och priset som betalats är för högt.

"Jag har satt alla annat på paus, bara kört på. Dragit min kropp, hjärna och ekonomi i botten. Och nu när jag ofrivilligt fick tid att tänka igenom allt så har jag svårt att förstå hur det kan vara värt det." skriver hon på instagram.

Hon hoppas att det finns en bättre framtid för hockeyn som möjliggör att spela på 100 procent och få en lön för det som täcker vanliga utgifter, mat och hyra och där det finns utrymme att sätta undan pengar på sparkonto.

"Min dröm känns ouppnålig och jag har tappat tron på att ta oss framåt"

29-åriga Fanny Rask, med moderklubb Leksand, värvades till HV71 2015 och stannade till 2019 när hon gick till AIK. Hon är en av de mest välmeriterade hockeyspelarna inom damhockeyn. Hon har gjort 361 matcher i SDHL, vunnit ett SM-guld med AIK och spelat VM och OS med Damkronorna.

Hon skriver att hon gjorde debut säsongen 02/03 när hon bara var elva år gammal. Då drömde hon om att vara proffs och att hockeyn skulle växa så att den gick att leva på och hon trodde att hon skulle få vara en del av det men så blev det aldrig.

Nu hoppas hon att det ska finnas fler som orkar att jobba vidare för att det ska finnas en framtid för damhockeyn. Hon skriver också att hon är medveten om att steg har tagits men hon känner att det går för långsamt. Nu är orken och energin borta, skriver Fanny Rask på sin instagram.

Hon ber att få vara ifred med sitt beslut och hon vet inte just nu hur framtiden ser ut.