Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre HFF:aren landslagsdebuterar

Han ratades inför VM-kvalmatchen mot Frankrike. Men nu får den tidigare HFF-spelaren Samuel Armenteros chansen i landslaget, trots allt.

Dagen efter 2-1-segern mot Frankrike meddelade förbundskapten Janne Andersson att det blir några förändringar i landslagstruppen inför träningslandskampen mot Norge på tisdag.

På grund av att spelarna, av sina klubbar, tillåts olika lång eller kort semester har Marcus Berg, Andreas Granqvist, Mikael Lustig och Robin Olsen fått tillstånd att stå över mötet med Norge. I stället ansluter Marcus Rohdén, Niklas Hult och Samuel Armenteros. Det skriver Svenska Fotbollförbundet på sin webbplats.

”Många tar chansen”

– Vi kommer också att låta en hel del spelare som inte spelade mot Frankrike att spela matchen mot Norge och jag hoppas att många tar chansen och visar upp sig, säger Janne Andersson i en kommentar.

Samuel Armenteros, som bodde i Gränna och spelade i Husqvarna FF under ungdomsåren, gjorde 19 mål för Heracles Almelo i nederländska högstaligan Eredivisie under säsongen som gick.

För Armenteros blir det här debuten i A-landslaget, 27-åringen har tidigare gjort 17 matcher i U17-, U19- och U21-landslaget.