Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre HFF:aren sänkte Assyriska

Assyriska åkte på sin andra raka förlust under debutsäsongen i division 1. Laget föll med 0–2 borta mot Åtvidaberg efter två mål av den förre HFF-spelaren Ryan Binns.

Efter den snöpliga premiärförlusten jagade Assyriska snabb revansch i bortamatchen mot klassiska Åtvidaberg.

Men det blev en tung start på matchen för Jönköpingslaget.

– Det är ett väldigt tungt lag. De trycker ner oss i början. Men vi reder ut det och börjar ta över matchen. Men då får de ett läge där de vänder bort vår försvarare och så blir det 1–0. Därefter får vi jobba lite i uppförsbacke, säger Assyriska tränare Andreas Tegström.

Den förre Husqvarna FF-spelaren Ryan Binns noterades för målet.

Och Binns skulle hålla sig framme ytterligare en gång.

Med drygt 20 minuter kvar av matchen punkterade han tillställningen med sitt 2–0-mål.

– I början av andra halvlek har vi väldigt många nästanchanser. Men så tappar vi boll och det blir en spelvändning. De skjuter ett skott som tar på en spelare och går i en båge över Vilson (Cakovic, målvakt i Assyriska), säger Tegström.

Förlusten innebär att nykomlingen startar med två raka nollpoängare och noll gjorda mål framåt.

– Vi måste vara påkopplade på alla fasta situationer. Sedan måste vi skapa fler chanser. Vi behöver utnyttja fler ytor än vad vi gör. Ibland blir det lite väl mycket trygghet med att hålla bollen i backlinjen, säger Tegström.

Men trots den tunga starten är loppet förstås långt ifrån kört för Jönköpingslaget.

– Vi har mycket att jobba med men vi är tidigt i vår process. Det kommer bli bra. Vi vet var vi är och vad vi behöver jobba med. Det är bara att mala på, säger Tegström.